Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Aluminiumsbygning på 29 etager løber med eftertragtet pris

Det er nok højden på 29 etager, der springer mest i øjnene på de fleste, der passerer tårnbygningen Nordbro på Nørrebro i København. Men den smukke og spektakulære aluminiumsbygning udmærker sig samtidig ved så mange arkitektoniske detaljer, at arkitektfirmaet Arkitema Architects, der har tegnet bygningen, løber med den eftertragtede Aluminium Byggeprisen 2020.

På billedet fra venstre: Morten Ahrenkiel Søgaard, Ragnar Gaasedal, Sonja Nielsen og Hans Bering fra facadeentreprenør HSHansen A/S, partner og arkitekt Dorthe Keis fra Arkitema Architects, formand Jan Lunde fra Alufacadesektionen i Dansk Byggeri, Jim Hansen fra Aluminium Danmark i DI, arkitekt Lars Serup fra tegnestuen Transform, Jesper Hald fra Alufacadesektionen i Dansk Byggeri og Stig Langhoff fra HAI. 

Med prisen hylder Alufacadesektionen i Dansk Byggeri og Aluminium Danmark i Dansk Industri kreative projekter i aluminium. Juryen, som blandt andet bestod af arkitekt Lars Serup fra tegnestuen Transform, mener, at netop dette projekt får utroligt meget ud af materialets egenskaber. 

- Aluminium er et populært materiale, som bliver brugt på stadig flere og nye måder i byggeriet. Nordbro udmærker sig ved den gode arkitektur, et funktionelt design og en intelligent og innovativ brug af aluminium, siger chefkonsulent fra Aluminium Danmark, Jim Hansen.

Konsulent i Alufacadesektionen i Dansk Byggeri, Jesper Hald, er enig og lægger samtidig vægt på, at der også er tænkt energieffektivitet og indeklima ind i bygningen.

- Vi er hele tiden opmærksomme på at hjælpe vores medlemmer i en retning, der også inddrager bæredygtighed, siger Jesper Hald.

Godt samarbejde og grundig forberedelse 
Den 100 meter høje facade er karakteriseret ved et meget markant arkitektonisk udtryk. I bedømmelsen lagde juryen vægt på, at facaden har et varierende udtryk med gennemgående linjer og detaljer, som øjet får lyst til at udforske nærmere.

Bygningen er indrettet med lejligheder i forskellige størrelser til både studerende, bofællesskaber og familier. Ifølge partner og arkitekt fra Arkitema Architects, Dorthe Keis, ligger der flere års grundige analyser – herunder dialog med blandt andet Københavns Kommune, naboer og Nørrebro Lokaludvalg.

- Vi har haft et rigtig godt samarbejde om projektet. Vi har i fællesskab formået at skabe et højhus, der er æstetisk smukt og bygbart. De specialdesignede facadeelementer, som vi har skabt sammen med facadeentreprenør HSHansen A/S, har gjort, at monteringen var smidig og hurtig set i betragtning af, at det er en 100 meter høj bygning. Her viser aluminium, at det er et funktionel og æstetisk godt beklædningsmateriale, siger Dorthe Keis.