Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

50 procent rabat på varepasset ATA Carnet

Tager du værktøj med til for eksempel Norge, Schweiz eller Island, krydser du EU's toldgrænser. Spar tid og penge ved at få udstedt et ATA Carnet, der er et såkaldt varepas. Husker du at oplyse, at du er medlem i Dansk Byggeri, får du 50 procent rabat på varepasset.

God pris for medlemmer i Dansk Byggeri
Der er mange penge at spare, hvis du er medlem af Dansk Byggeri og fragter værktøj over EU's toldgrænser. Hvis du eksempelvis rejser til Norge og medbringer værktøj for 30.000 kroner, skal du ved import betale 7.500 kroner i importmoms. Men du kan i stedet vælge at få udstedt et ATA Carnet inden afrejsen. Det koster 2.380 kroner minus de 50 procent, som ydes gennem rabataftalen med Dansk Industri. Din pris bliver derfor 1.190 kroner på et ATA Carnet med en værdi på 30.000 – men husk at oplyse, at du er medlem i Dansk Byggeri. 

Nogle gange er ATA Carnet nemmest og billigst

Når du skal krydse en toldgrænse, skal du stoppe og deklarere de varer, du har med. Typisk indebærer det noget papirarbejde samt eventuelt moms og/eller told. Afhængigt af, hvilke varer du har med, og om du skal have dem med tilbage over grænsen, vil det være forskellige procedurer. Kontakt din speditør for at høre, hvad der bedst kan betale sig ud fra din konkrete situation.

Mange rejser på samme Carnet
Hvis du skal til Norge direkte fra Danmark, men skal hjem via Sverige, er det ikke noget problem. Du skal blot huske at få stemplet dit Carnet ved alle de grænser, du krydser. Dertil kommer, at ATA Carnettet er gyldigt i et år, hvor du kan rejse til andre lande uden for EU med det udstyr, ATA Carnettet er udstedt til. For eksempel til Island, Færøerne og Schweiz.

Du kan ansøge om et ATA Carnet på Dansk Industris hjemmeside eller hos ét af certifikatkontorerne i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, København, Odense og Vejen. Husk blot at oplyse, at du er medlem i Dansk Byggeri, når du ansøger.

Læs mere om ATA-carnet og ansøg online
Se kontaktinformation og priser på ATA Carneter på Dansk Industris hjemmeside