Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Nyheder 2020

  01-04-2020

  Helt rigtigt at lade Landsbyggefonden bruge flere penge på at renovere almene boliger

  Dansk Byggeri er meget tilfreds med, at der tegner sig et politisk flertal for at lade Landsbyggefonden bruge flere penge på at renovere de almene boliger. Ved at benytte beboernes egne opsparinger i fonden er det muligt at sætte over 400 projekter i gang. Og det er der brug for.

  30-03-2020

  Fælles vejledning fra lønmodtagere og arbejdsgivere i bygge- og anlæg skal forhindre corona-smitte

  Hvordan skal byggepladsen indrettes, så man undgår smitte med corona? Og hvilke forholdsregler skal håndværkeren og kunden tage, når arbejdet foregår i private hjem? Det giver en ny fælles vejledning fra syv arbejdsgiverorganisationer, ni fagforbund og -organisationer og to lederorganisationer i bygge- og anlægsbranchen nu svar på.

  27-03-2020

  Stor tilfredshed i Dansk Byggeri med at anlægsloftet er ophævet i 2020

  Det er både godt og tiltrængt, at regeringen, KL og Danske Regioner nu har aftalt, at sætte det kommunale anlægsloft ud af kraft i resten af 2020, så kommunerne kan rykke blandt andet renoveringer af skoler, daginstitutioner og veje frem. Det mener Dansk Byggeri, som har kæmpet for en suspendering af anlægsloftet, siden coronakrisen ramte Danmark.

  25-03-2020

  Dansk Byggeri er helt enig med Venstre i, at anlægsloftet skal lempes

  Dansk Byggeri glæder sig over, at Venstre nu er parat til at lempe det kommunale anlægsloft. Det betyder, at kommunerne får mulighed for at sætte nogle af de planlagte renoveringer og anlægsopgaver i gang, som anlægsloftet ellers sætter en stopper for. Og det er der brug for nu, hvor coronakrisen også har ramt bygge- og anlægsbranchen.

  24-03-2020

  Hjemsendelse og arbejdsfordeling – to nye organisationsaftaler indgået på ITM-overenskomsten

  Dansk Byggeri og 3F Industrigruppe har med udgangspunkt i Industri-, Træ- og Møbeloverenskomsten drøftet tiltag, der som følge af COVID-19-udbruddet kan afhjælpe situationen for de virksomheder og medarbejdere, hvis ansættelsesretlige forhold er baseret på ITM-overenskomsten.

  24-03-2020

  Må jeg som håndværker fortsat arbejde og afgive tilbud hos private kunder?

  Det private arbejdsmarked er ikke lukket ned. Håndværkere har derfor en god mulighed for at holde gang i hjulene. Det er vigtigt i en tid, hvor de fleste andre funktioner er lukket ned. Mange opgaver kan udføres selvstændigt eller af få personer med mulighed for at efterleve myndighedernes anbefalinger om afstand og skærpet hygiejne.

  23-03-2020

  Tommel op fra Dansk Byggeri: genbrugspladser er igen åbne for erhvervslivet

  Kommuner over hele landet har nu genåbnet mindst én genbrugsplads for erhvervsaffald i hver kommune, så virksomhederne igen kan komme af med deres affald og holde hjulene i gang. Det sker efter pres fra Dansk Byggeri, som roser kommunerne for at lytte til erhvervslivet.

  20-03-2020

  Har du gods, der skal krydse grænsen?

  Vi får løbende en række spørgsmål ved eksport/import af både varer og tjenester. Sidstnævnte særligt i forhold til medarbejderes vilkår.

  20-03-2020

  Dansk Byggeri tager godt imod EU’s plan for cirkulær økonomi

  EU-Kommissionen er kommet med den første overordnede plan for cirkulær økonomi. Udspillet er første skridt mod egentlige krav til genanvendelse af materialer i blandt andet byggevarer i EU-landene. Et positivt skridt, mener Dansk Byggeri. Men det er vigtigt at inddrage producenterne af byggevarer i det videre arbejde.

  19-03-2020

  Livline til selvstændige kommer i sidste øjeblik

  Dansk Byggeri mener, at det er på høje tid, at der nu kommer en krisepakke til selvstændige. Men at der skal mere til i den kommende tid for at hjælpe de helt små virksomheder gennem krisen. De selvstændige erhvervsdrivende er blandt dem, der er allerhårdest ramt af coronapandemien.

  19-03-2020

  Dansk Byggeri vil have åbnet portene til landets genbrugspladser

  De seneste dage er flere og flere genbrugspladser blevet lukket for virksomheder, der i deres daglige arbejde har brug for at komme af med store mængder af affald. Men nu opfordrer Kommunernes Landsforening alle kommuner til at holde mindst én genbrugsplads åben for virksomhederne. En opfordring, som Dansk Byggeri bakker 100 procent op om.

  18-03-2020

  Byggerier kan fortsætte trods forsamlingsforbud

  Det nye forbud mod, at man er mere end 10 mennesker sammen offentligt gælder ikke byggepladser. Det oplyser Dansk Byggeri, der opfordrer virksomheder og ansatte til at tage en række forholdsregler for at undgå, at medarbejdere og andre bliver udsat for smitte med coronavirus.

  18-03-2020

  Fremryk offentlige byggeprojekter og reparationer

  Dansk Byggeri opfordrer stat, regioner og kommuner til at fremrykke investeringer i for eksempel vedligeholdelse af veje og anlæg og at sætte reparationer af skoler og andre bygninger, der ellers var planlagt til sommerferien, i gang tidligere. Det vil kunne medvirke til, at bygge- og anlægsvirksomhederne kan begrænse omfanget af afskedigelser som følge af coronapandemien.

  17-03-2020

  Overenskomsten for op mod 60.000 medarbejdere i byggeriet på plads

  Dansk Byggeri blev tidligt tirsdag morgen enige med 3F Byggegruppen om en treårig overenskomstaftale. Den betyder, at virksomhederne nu kan fokusere på at bringe virksomheder og medarbejdere sikkert gennem den alvorlige krise, Danmark befinder sig i på grund af coronavirus.

  16-03-2020

  Coronavirus spørgsmål og svar

  Dansk Byggeri har etableret et område på hjemmesiden, hvor du kan få svar på de mange spørgsmål, som Corona-virussen rejser. Hjemmesiden bliver løbende opdateret, så du kan holde dig orienteret.

  12-03-2020

  I samråd med Dansk Byggeri har sektionen besluttet at suspendere generalforsamlingen berammet til den 18. marts 2020.

  Vi vender tilbage med tidspunktet for afholdelse af generalforsamlingen, når der er overblik over coronasituationen.

  28-02-2020

  Tag med på studietur til Dublin

  Dansk Byggeindustri inviterer medlemmer og associerede medlemmer i Dansk Byggeindustri til at deltage i årets studietur, som går til Dublin fra torsdag den 4.- lørdag den 6. juni 2020. Tilmeldingfrist: Mandag den 10. marts 2020 til den nuværende pris.

  26-02-2020

  Hvad sker der med sektioner, regioner og lokalforeninger ved en sammenlægning?

  Dansk Byggeris og DI’s bestyrelser har drøftet en sammenlægning, som medlemmerne nu skal tage stilling til. Læs hvad der sker med sektioner, regioner og lokalforeninger ved en sammenlægning.

  25-02-2020

  Snedkeren - det levende materiales mester

  En arbejdsdag for en snedker er uforudseelig. For om man er inventar-, møbel- eller maskinsnedker, har man med træ at gøre. Et levende materiale, som man ikke arbejder med, men samarbejder med. Til gengæld får man unikke produkter. Det er en af grundene til, at det ældgamle fag oplever fremgang.

  25-02-2020

  Klassisk håndværk forenes med nyeste teknologi

  Med en robot på værkstedet kan de faglærte stenhuggere for alvor slå sig løs med mejslen og koncentrere sig om præcisionsarbejdet med de afgørende detaljer. Dansk Byggeri har været en tur forbi A/S Forenede Stenhuggerieri Hvidovre for at blive klogere på, hvad det giver virksomheden at have en robot med på holdet.

  12-02-2020

  Tyskland giver dansk byggeeksport en syngende lussing

  Bygge- og anlægsbranchens eksport af varer og tjenester til EU-landene tabte pusten i 2019. Nye eksporttal fra Danmarks Statistik viser, at det især er det britiske og tyske marked, der svigter. Helt galt fik det for eksporten til vores største eksportmarked Tyskland, der faldt 44 procent i forhold til året før.

  11-02-2020

  Dansk Byggeri og DI arbejder for sammenlægning

  Dansk Byggeri og Dansk Industri, DI, har gennem længere tid drøftet en sammenlægning af de to organisationer. Drøftelserne er nu så langt, at der ligger et udkast til en aftale, der skal tages stilling til hos Dansk Byggeris og Dansk Industris medlemmer.

  06-02-2020

  Aluminiumsbygning på 29 etager løber med eftertragtet pris

  Det er nok højden på 29 etager, der springer mest i øjnene på de fleste, der passerer tårnbygningen Nordbro på Nørrebro i København. Men den smukke og spektakulære aluminiumsbygning udmærker sig samtidig ved så mange arkitektoniske detaljer, at arkitektfirmaet Arkitema Architects, der har tegnet bygningen, løber med den eftertragtede Aluminium Byggeprisen 2020.

  03-02-2020

  Bedre energimærker kan spare klimaet for enorme mængder CO2

  Husejerne kan spare klimaet for lige knap en million ton CO2 hvert år, hvis husenes energimærker bliver forbedret med bare et enkelt trin. Det viser en ny analyse fra Dansk Byggeri, der opfordrer både den finansielle sektor og politikerne til i højere grad at favorisere husejere økonomisk, hvis de energirenoverer deres bolig.