Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Nyt trainee-forløb bliver varmt modtaget

Ved årsskiftet igangsatte Dansk Byggeindustri et nyt trainee-forløb i Nordjylland. Forløbet skal give unge, som har færdiggjort gymnasiet, en mulighed for at prøve et 20 ugers lønnet job i byggeindustrien. Forløbet er blevet modtaget godt både i medier og af de unge selv.

Hver tiende unge med en studentereksamen er ikke i gang med et job eller en uddannelse fem år efter studentereksamen. Samtidig siger hver tredje virksomhed i byggeriet nej til ordrer, fordi de mangler medarbejdere. Særlig grelt er det i Region Nordjylland, hvor manglen på medarbejdere er særlig udtalt. Derfor igangsatte Dansk Byggeindustri ved årsskiftet et projekt, hvor trainee-forløb skal give unge med en studentereksamen mulighed for at få et lønnet job som trainee i en byggevirksomhed.

Folketingsmedlem Søren Gade er ambassadør for projektet, der indtil videre har fået en varm modtagelse både af medierne og de unge.

Du kan se mere om selve projektet på deres hjemmeside her


Populært i medierne og hos de unge

Minimum 31 gange er forløbet nævnt i forskellige medier lokalt og nationalt, herunder har både TV2 Nord og DR P4 blandt andet lavet historier om forløbet.

Du kan læse et par af historierne her:

TV2 Nord: Hver 10. student for ikke en uddannelse: Nu skal de ind i byggeindustrien

DR.dk: Var dine hænder skruet anerledes på end du troede? Byggeindustrien vil kapre ledige studenter

Derudover har projektet også været på uddannelsesmessen KarriereTanken i Nordjylland, hvor flere unge var ovre for at høre, hvad det betyder at være trainee i byggeindustrien. Vil du gerne modtage en trainee?
Er du en virksomhed i Nordjylland, som kunne have lysten til at modtage en eller flere unge studenter? Så bare rolig, du kan stadig nå at tilmelde dig som virksomhed i projektet.

Du kan læse mere om, hvad det kræver, og hvordan du bliver det her