Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Dør- og vinduesproducent om 2019: Prisstigninger rammer byggebranchen

Hos Inwido Denmark vurderer de, at priserne på byggematerialer fortsætter med at stige i 2019. Derfor varsler de selv mulighed for prisstigninger i løbet af året. Det skriver Licitationen den 4. februar.

- Prisstigningerne har qua den lange periode med en generel flad prisudvikling været ventet i flere år. Nu er jeg overbevist om, at de kommer, og at vi vil se, at priserne generelt stiger med flere procentpoint på en gang, siger adm. direktør i Inwido Denmark, Asger Drewes Jørgensen til licitationen.dk.

Løn overhaler priser
Siden finanskrisens start er priserne på byggematerialer kun steget cirka 10 pct., imens har inflationen lagt på godt 15 pct. og omkostningerne til lønninger i byggesektoren er steget med cirka 30 pct.

- Vi har haft en lang periode, hvor prisudviklingen på byggematerialer har været negativ, når man korrigerer for den almindelige inflation. Vi forventer, at det nu vil ændre sig, fordi større prisstigninger på både råmaterialer og transport allerede er i gang med at blive implementeret i branchen, siger Inwido-direktøren. 

Foto: Ricky John Molloy