Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Hvem dækker, hvis det går galt til julefrokosten?

I flere tilfælde dækker arbejdsgiverens arbejdsskadeforsikring, hvis en ansat kommer til skade til firmajulefrokosten. Læs hvornår forsikringen dækker.

Som udgangspunkt dækker arbejdsgiverens forsikring, hvis en ansat kommer til skade til julefrokosten. Det er dog ikke under alle omstændigheder, at forsikringen dækker.  

Arbejdsgiveren skal invitere

Det er arbejdsgiveren, der skal stå bag invitationen, hvis en skade under en firmajulefrokost skal regnes for en arbejdsskade. Det skal være tydeligt, at der er tale om en julefrokost, som virksomheden har inviteret til.

Tidspunktet for skaden er afgørende
Arbejdsgiverens arbejdsskadeforsikring dækker kun frem til festens officielle sluttidspunkt. Derfor er det en god idé, at virksomheden melder klart ud, hvornår festen slutter. Hvis skaden sker efter, at festen officielt er slut, er det medarbejderens egen ulykkesforsikring, der skal dække skaden. Det betyder, at arbejdsskadeforsikringen ikke dækker, hvis medarbejderen fortsætter festen på arbejdspladsen eller i byen og kommer til skade efter festens officielle sluttidspunkt. Som virksomhed kan man derfor undgå uklarhed om, hvilken forsikring der skal dække skaden, hvis man angiver, hvornår festen slutter. 

Skadesaktiviteten 
Den aktivitet, som giver skaden, skal være en naturlig del af firmajulefrokosten. Skaden kan fx opstå ved dans, og det betyder ikke noget, hvor beruset medarbejderen er. Derudover betyder det ikke noget, om festen afholdes på arbejdspladsen eller i byen.