Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Nyheder 2018

  20-12-2018

  Det, vidste du ikke om juletræet!

  Juletræet er julens midtpunkt, men hvor meget ved du egentlig om træet, der i december står stolt og lyser i stuen? Vidste du for eksempel, at der sælges 1,5 millioner juletræer i Danmark, og at grantræet bruges i spær, vinduer og violiner?

  17-12-2018

  Robotterne kommer: Reserver den 27. februar til robotdag

  Dansk Byggeindustri har på baggrund af medlemmernes ønske arrangeret endnu en robotdag, hvor du kan blive klogere på fordelene ved at bruge robotter. Arrangementet foregår i Odense, er gratis for medlemsvirksomheder, og du kan tilmelde dig nu.

  06-12-2018

  Tilmeld dig webinar om den nye ferielov

  Den 1. september 2020 træder den nye ferielov i kraft. I den forbindelse er det vigtig at være skarp på, hvad den nye lov betyder, og hvad du skal gøre i overgangsperioden. Derfor holder Dansk Byggeri webinar den 30. januar 2019.

  06-12-2018

  Få styr på reglerne for beskatning af julegaver

  Julen nærmer sig med hastige skridt, og det samme gør indkøbet af julegaver til ansatte. Her kan du kort læse, hvad du skal være opmærksom på, og hvor du kan læse mere.

  28-11-2018

  Hvem dækker, hvis det går galt til julefrokosten?

  I flere tilfælde dækker arbejdsgiverens arbejdsskadeforsikring, hvis en ansat kommer til skade til firmajulefrokosten. Læs hvornår forsikringen dækker.

  21-11-2018

  Ud med discount ind med bæredygtig kvalitet i boligen

  En stigende interesse for bæredygtig boligindretning og snedkerlavet inventar sætter en bremseklods i danskernes overforbrug. Billige discountmøbler erstattes af ægte snedkermøbler af god kvalitet med en lang levetid.

  21-11-2018

  Søg støtte til bæredygtige produkter, der skal på markedet

  ”Innovation til marked” har haft deres første ansøgningsfrist, og den næste ligger den 1. januar 2019. Projektet er blot et af mange, der gerne vil hjælpe bæredygtige produkter ud på markedet. Vi har gjort det nemt ved at skrive en kort artikel om tre af dem.

  21-11-2018

  Film: Få en IT-værktøjskasse

  Har din virksomhed brug for IT-værktøjer til fx tidsregistrering, kvalitetssikring, økonomistyring og planlægning? BASIT lancerede i foråret 2018 Byggeriets IT-værktøjskasse, hvor mindre virksomheder med under 15 ansatte kan få hjælp til at finde de rigtige IT-værktøjer til en overkommelig pris. Medlemmer af Dansk Byggeri får 20 procent i rabat hos BASIT. Se filmen her.

  15-11-2018

  Building Awards 2018

  Den 9. november løb Building Awards 2018 af staben. Her kan du læse mere og se, hvem vinderne er.

  02-10-2018

  Blivsnedker.dk skal fortælle unge om snedkernes uddannelser

  En kampagnevideo og store billeder er den nye talsmand for snedkerfaget på blivsnedker.dk. Det nye website guider os på en let og elegant facon gennem snedkerfagets mange karriere- og uddannelsesmuligheder.

  28-09-2018

  Og vinderen af Snedkerprisen er…

  For første gang uddeler Københavns Snedkerlaug en pris som belønner det ’gennemførte håndværk’. Vinderen modtager prisen som anerkendelse for et godt håndværk og en udsøgt fornemmelse for materialernes bidrag.

  28-09-2018

  Tilmed dig en af de fem ekstra pladser til Ledernetværk

  Er du interesseret i videndeling om produktivitet? Vil du høre om andres erfaringer og dele dine egne? Har du brug for inspirerende oplæg om produktivitet? Dansk Byggeindustri har netop åbnet op for fem ekstra pladser til Ledernetværk om produktivitet.

  04-09-2018

  Kom til Ledernetværk om produktivitet i byggeindustrien

  Er du interesseret i videndeling om produktivitet? Vil du høre om andres erfaringer og dele dine egne? Har du brug for inspirerende oplæg om produktivitet? Så har vi to pladser tilbage i Dansk Byggeindustris Ledernetværk om produktivitet.

  04-09-2018

  Robotdag: Reserver den 6. november til robotterne

  På baggrund af et medlemsønske har Dansk Byggeindustri arrangeret endnu en robotdag, hvor du kan blive klogere på fordelene ved at bruge robotter. Arrangementet er gratis for medlemsvirksomheder, og du kan tilmelde dig allerede nu.

  04-09-2018

  Tilbud til medlemmer: Få 50 procent i tilskud til kursustilbud

  Som medlem af Industrisektionen kan du få 50 procent i tilskud til alle Dansk Byggeris kursustilbud. Se tilbuddene her.

  04-09-2018

  Dansk Byggeri: Politikerne svigter de små virksomheder

  Danmarks erhvervsliv er domineret af helt små virksomheder med under 10 ansatte. De udgør 93 procent af samtlige danske virksomheder. Men når politikerne tager initiativer, der skal lette hverdagen for erhvervslivet, bliver de små overset. Det skal der gøres noget ved, mener Dansk Byggeri, der er klar med 12 helt konkrete forslag, som med små midler vil gavne ikke bare mikrovirksomhederne men hele samfundsøkonomien. Dansk Byggeindustri har bidraget til flere af forslagene, og Snedkersektionen står konkret bag forslaget om Administrativ hjælp til ansættelse af lærlinge.

  04-09-2018

  Kom TÆT PÅ ny teknologi

  Fem regionale arrangementer skal i efteråret give inspiration til at tage ny teknologi i anvendelse inden for bygge- og anlægsbranchen. Tilmeld dig gratis til et eller flere arrangementer her.

  04-09-2018

  Konkurrence: Vil du være med til at minimere mængden af affald i byggeriet?

  Realdania og Dansk Design Center har lanceret Circular Construction Challenge – Rethink Waste, der sætter fokus på nye løsninger til at minimere affald i byggeriet. Deltag i konkurrencen ved at indesende dit forslag til, hvordan vi får en verden uden affald.

  21-06-2018

  Her er Danmarks mest erhvervsvenlige kommune

  For første gang bliver en sjællandsk kommune kåret til Danmarks bedste erhvervskommune. I Dansk Byggeris årlige analyse af kommunernes erhvervsvenlighed overhaler Frederikssund i år de midtjyske kommuner, der ellers dominerer top ti i undersøgelsen.

  14-06-2018

  Byggevare-eksport til Storbritannien slår alle rekorder

  Aldrig har dansk byggevareindustri eksporteret mere til Storbritannien, end de gjorde i 2017. Det viser en ny eksportanalyse fra Dansk Byggeri. Tallene for første kvartal i år tyder på, at tendensen fortsætter, og at eksporten vil stige yderligere i 2018.

  01-06-2018

  Uden økonomisk gevinst intet bæredygtigt byggeri

  Der er brug for at synliggøre de økonomiske fordele ved bæredygtigt byggeri, hvis der for alvor skal komme en øget efterspørgsel. De gode intentioner er ikke nok, siger branchedirektør hos Dansk Byggeindustri, Thoms Uhd.

  01-06-2018

  Gode råd om persondata

  Dansk Byggeri har samlet en bunke gode råd om den nye persondatalov. Dansk Byggeindustri giver dig direkte link hertil.

  01-06-2018

  Se billederne fra studieturen til Island

  I Store Bededagsferien var medlemmer fra Dansk Byggeindustri på studietur til Island.

  07-05-2018

  Stort set ingen rift om bæredygtige bygninger

  Håndværkere og entreprenører er klar til at bygge bæredygtige huse, men efterspørgslen er forsvindende lille. Kun fire procent af alle byggerier, der er i gang, er bæredygtige. Det viser en ny undersøgelse fra Dansk Byggeri.

  25-04-2018

  Tilmeld dig temadag og bliv klogere på bæredygtighed og byggematerialer

  Den 7. juni inviteres du til tema(halv)dag i Huset i Middelfart. Arrangementet er gratis (inkl. frokost) for medlemmer af Dansk Byggeindustri. Se programmet og tilmeld dig her.

  25-04-2018

  Ny primær kontaktperson ved henvendelser angående ansættelses- og arbejdsretlige forhold

  I februar valgte Ole Mattesen Christensen (tidligere konsulent i Dansk Byggeri), at søge nye udfordringer hos et af Dansk Byggeris medlemsvirksomheder. Derfor vil den fremadrettet primære kontaktperson, når henvendelsen drejer sig om ansættelses- og arbejdsretlige forhold for medarbejdere, der er ansat efter Industri- Træ- og Møbeloverenskomsten være Hans Henrik Kristensen.

  25-04-2018

  Flere kvinder vil være tømrere, snedkere og elektrikere - se tallene her

  Kvinder, der går efter en karriere i bygge- og anlægsbranchen, har traditionelt valgt at tage en maleruddannelse. Det er der stadig mange, der gør. Men de seneste fem år har flere og flere kvinder fået øjnene op for uddannelser som tømrer, snedker og elektriker. Se hvor mange kvinder der blandt andet vælger at uddanne sig som snedker her.

  25-04-2018

  Læs om branchefællesskabet bestyrelsesmedlem, der er valg ind i Dansk Byggeris bestyrelse

  Morten Lindholt var allerede et kendt ansigter i Dansk Byggeri, da han blev valgt ind som nyt medlemmer i Dansk Byggeris bestyrelse på det årlige repræsentantskabsmøde i Dansk Byggeri tirsdag den 24. april. Læs mere og se billeder fra Dansk Byggeris årsdag.

  25-04-2018

  Læs om den nye formand i branchefællesskabet Dansk Byggeindustri

  Branchefællesskabet Dansk Byggeindustri i Dansk Byggeri stiller skarpt på især produktivitet og får ny formand. Den nye formand er Martin Søgaard, der er medejer af Idealcombi A/S - en af Danmarks største vinduesproducenter - og han vil blandt andet sætte fokus på de nye teknologier.

  11-04-2018

  Arbejdsmiljøpris til Gardit for opfindelse der kan redde liv

  Gardit A/S, der er en del af C G Group A/S, vinder Arbejdsmiljøprisen 2018. Virksomheden har udviklet en sikkerhedsafbryder, der forhindrer dødsulykker og reducerer smerter og kramper i fingre og arme ved sandblæsning.

  28-03-2018

  Medlemsvirksomheden Komproment vinder byggeriets prestigefyldte Oscar

  Komproment Aps i Svenstrup syd for Aalborg modtog tirsdag den 13. marts den prestigefyldte miljøpris for deres serie af bæredygtige facade- og tagløsninger. Modtagelsen af prisen er bare én ud af to flotte priser, som virksomheden har modtaget inden for en måned.

  22-03-2018

  Se den nomineret medlemsvirksomhed til Arbejdsmiljøprisen 2018

  Gardit A/S, der er en del af C G Group A/S, er nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2018 i kategorien muskel- og skeletpåvirkninger. Virksomheden har løbende testet og forbedret en sikkerhedsafbryder til sandblæsningsudstyr, der kan forhindre dødsulykker.

  27-02-2018

  Dansk virksomhed vinder prestigefuld europæisk pris

  Komproment i Svenstrup syd for Aalborg, der er medlem af branchefællesskabet Dansk Byggeindustri, vinder den prestigefulde europæiske pris SME Star Award for udvikling af innovative og bæredygtige facade- og tagelementer. I den anledning var Bendt Bendtsen og Søren Gade på besøg sammen med repræsentanter for branchefællesskabet Dansk Byggeindustri og Dansk Byggeri

  27-02-2018

  Bæredygtige byggematerialer udløser eksporteventyr

  Innovative, bæredygtige og energieffektive tag- og facadeelementer er ved at udvikle sig til en guldgrube for Komproment i Svenstrup syd for Aalborg. På bare tre år har start-up-virksomheden etableret salgsorganisationer i 13 lande. Forventningerne er at øge omsætningen til det tidobbelte i 2020. I dag udløste successen en prestigefuld europæisk pris, SME Star Award.

  27-02-2018

  BM Byggeindustri har hyret 50 medarbejdere efter omskoling

  I maj 2015 havde virksomheden BM Byggeindustri i Hobro, der er medlem af branchefællesskabet Dansk Byggeindustri, svært ved at skaffe ufaglært arbejdskraft. Siden har de hyret 50 medarbejdere, som alle har været igennem et otte ugers forløb med en skræddersyet uddannelse og virksomhedspraktik. Løsningen på arbejdskraftmanglen er blevet til på initiativ fra BM Byggeindustri i et samarbejde med Tech College i Aalborg og jobcentrene i kommunerne Mariagerfjord, Vesthimmerland og Rebild.

  27-02-2018

  Byggetekniske grænsehindringer i Norden?

  Har du oplevet problemer med krav til dit produkt i forbindelse med eksport til Norge, Sverige, Finland, Island, Grønland eller Færøerne, så hører vi gerne fra dig

  12-02-2018

  Eksporten af byggematerialer steg i 2017

  Byggeriets producenter eksporterede byggematerialer for knap tre milliarder kroner mere sidste år, men det reddede ikke den samlede byggeeksport.

  08-02-2018

  ”Det var super fedt…” – nykåret Danmarksmester i Skills

  Dansk Byggeindustris branchefællesskab var repræsenteret ved DM i Skills 2018 med snedkerfagene og alubyggerne, som hver især dystede om, at blive Danmarks bedste inden for deres fag. Også stenhuggerne var med som demonstrationsfag ved dette års danmarksmesterskab.

  25-01-2018

  Experimentarium vinder Aluminium Byggeprisen 2018

  Arkitekterne fra CEBRA vinder Aluminium Byggeprisen 2018 for innovativ og intelligent brug af aluminium ved den markante ombygning og udvidelse af Experimentarium i Hellerup ved København. Prisen, som Alufacadesektionen i Dansk Byggeri og Aluminium Danmark i Dansk Industri står bag, blev uddelt på Alufacadedagen i Vejle i dag.

  16-01-2018

  Fem bygninger nomineret til Aluminium Byggeprisen

  Fem bygninger er nomineret til Aluminiums Byggeprisen: To forskningsinstitutioner i Lyngby, DTU Fotonik og DTU Life Science & Bioengineering, to kulturbygninger, Experimentarium i København og DOKK1 Urban Mediaspace i Århus, samt Rambølls nye domicil i Esbjerg.

  03-01-2018

  Børsen om Dansk Byggeindustri: Nyt navn og nyt fokus

  Danske Byggematerialer bliver til Dansk Byggeindustri.