Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Stadig fuld fart på arbejdsmarkedet

Siden lavpunktet på arbejdsmarkedet i foråret 2013 er der skabt næsten 130.000 nye lønmodtagerjob, heraf 16.700 i byggeri og anlæg. Ifølge Dansk Byggeri må de gode nøgletal dog ikke blive en sovepude

Ifølge Danmarks Statistik var der en kraftig fremgang i den sæsonkorrigerede lønmodtagerbeskæftigelse på 6.000 personer i november. Og samtidig er også forbrugertilliden i 2017 tilbage på et positivt spor.

- Den månedlige, sæsonkorrigerede lønmodtagerbeskæftigelse er "kongetallet" for det danske arbejdsmarked. Og 44 måneder i træk med ubrudt beskæftigelsesfremgang er særdeles imponerende, siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

Med flere job i byggeri, industri, service og turisme er det en bredt funderet fremgang i den private sektor, der i øjeblikket står bag beskæftigelsesstigningen. For byggeriets vedkommende er der det seneste halve år ret stabilt skabt ca. 500 nye job om måneden.

- Arbejdsmarkedet er det godmodige lokomotiv i dansk økonomi, og dagens tal bekræfter, hvad vi har vidst længe, nemlig at det går godt i dansk økonomi. Det er derfor helt uden for skiven at tale om brændende platforme for Danmarks vedkommende, siger Bo Sandberg og fortsætter:

- Det er imidlertid en misforståelse, hvis man bruger de gode nøgletal som sovepude. Arbejdsmarkedet har nemlig brug for en fortsat opnormering af arbejdsstyrken både kvalitativt og kvantitativt for at undgå, at opsvinget i løbet af få år bremses af flaskehalse, siger Bo Sandberg.


Kontaktinformation
Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri, telefon 28 50 38 19
Mogens Hjelm, pressechef i Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32