Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Digitalisering er blevet hverdag i bygge- og anlægsbranchen

Tal fra Danmarks Statistik viser, at virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen har omfavnet de sociale medier. Nu er mere end halvdelen af virksomhederne på mindst ét socialt medie. Bygge- og anlægsbranchen har den største stigning i it-anvendelse blandt de målte brancher

 

Danmarks Statistiks analyse af it-anvendelsen i virksomheder viser, at stort set alle i bygge- og anlægsbranchen har en mobil bredbåndsforbindelse. Samtidig forsyner virksomhederne 56 procent af deres medarbejdere med udstyr til mobil internetadgang. Det er en større andel end alle brancher under et, hvor 46 procent af medarbejderne har udstyret.

- De nye tal fra Danmarks Statistik viser, at virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen har opfanget mulighederne på internettet. 90 procent har en mobil bredbåndsforbindelse, og 56 procent af medarbejderne i branchen har udstyr til mobil internetadgang. Det afspejler vel, at bygge- og anlægsbranchen er en mobil branche med skiftende arbejdssteder, og derfor har man brug for at komme på internettet på farten. Det kan fx være til at udfylde arbejdssedler digitalt eller ajourføre kvalitetsdokumentationen, mens man tager billedet, fortæller Andreas Fernstrøm, analysechef i Dansk Byggeri.

I tallene fra Danmarks Statistik fremgår det endvidere, at 52 procent af virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen anvender sociale medier - altså facebook og lignende. I forhold til 2015 er der stor fremgang, da der her var 40 procent, som var på de sociale medier. Det er den største stigning blandt de målte brancher.

- Selvom bygge- og anlægsbranchen stadig ligger under gennemsnittet for alle brancher, så vidner årets udvikling i anvendelsen af sociale medier om, at branchen er ved at komme efter det, når godt halvdelen af virksomhederne i branchen anvender de sociale medier. Det viser, at virksomhederne er bevidste om, at de skal møde forbrugerne der, hvor de befinder sig, slutter Andreas Fernstrøm.

Kontakt
Analysechef Andreas Fernstrøm i Dansk Byggeri, afe@danskbyggeri.dk, tlf. 21 26 66 34
Pressechef Mogens Hjelm i Dansk Byggeri, moh@danskbyggeri.dk, tlf. 40 29 92 32