Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Byggeomsætningen voksede cirka 6 procent i 2016

Dansk Byggeri bemærker i en samlet opgørelse for 2016 af firmaernes køb & salg, at byggeri og anlæg er blandt de brancher, som trækker Danmarks Statistiks omsætningstal opad. Også byggebeskæftigelsen er steget

- Bygge- og anlægsbranchen omsatte for 236,3 mia. kr. på hjemmemarkedet i 2016. Det er en stigning på 12,9 mia. kr. i forhold til 2015. Det svarer til en procentvis omsætningsvækst på 5,8 %. Til sammenligning var den indenlandske vækst i 2016 i erhvervslivet som helhed på 3,1 %, siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

De nye omsætningstal viser med stor tydelighed, at det er hjemmemarkedet, der for tiden er vækstmotoren i dansk økonomi. En samlet omsætningsvækst på over tre procent er ifølge cheføkonomen et pænt facit.

- Det er "the usual suspect", nemlig finans, videnservice, hoteller, restauranter samt byggeri og anlæg, der trækker gennemsnittet opad, siger Bo Sandberg.

Byggebeskæftigelsen steg med 4,0 % i 2016 og omsætningen lidt kraftigere med ca. 6 %. Byggeomsætningen vokser typisk mere end beskæftigelsen, men der har tidligere været større forskel på de to vækstrater.

- Det skyldes formentlig, at mange virksomheder vælger at fastholde den aktuelle medarbejderstab, selv når der er knapt så travlt, for at undgå større rekrutteringsudfordringer længere fremme i konjunkturforløbet, siger Bo Sandberg.

Bo Sandberg ser særligt tre forhold som forklaring på, at byggeriet hører til blandt de brancher med størst vækst på hjemmemarkedet i 2016.

- For det første viser nybyggeriet af boliger for første gang siden finanskrisen nu for alvor tænder. For det andet er der bedring på boligmarkedet, og flere ejendomshandler fører til flere af de renoveringsopgaver, som udgør den solide rugbrødsbund under byggeaktiviteten. Endelig er der for det tredje godt gang i de offentlige byggerier, hvor de store hospitalsbyggerier vejer tungt, siger Bo Sandberg.


Kontaktinformation
Cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri, telefon 28 50 39 19
Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32