Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Tilbudslister.dk går i luften

Digitale hjælpemidler kan spare mange ressourcer i byggeriet. Med en ny webapplikation bliver tilbudsprocessen nu nemmere. Tilmeld dig til konference den 19. september, hvor tilbudsliste-applikationen lanceres

Ifølge Dansk Byggeris egne tal fra 2012 bruges der 4,7 mia. kroner på tilbudsomkostninger i byggeriet hvert år. Samme undersøgelse viser, at udbud med mængder vil kunne effektivisere tilbudsprocessen med 42%, svarende til en besparelse på 2,2 mia. kroner om året.

Standardiserede tilbudslister
Dansk Byggeri har på denne baggrund iværksat en række initiativer. Et af dem er at få standardiseret formatet for tilbudslister, så man let kan udveksle data mellem forskellige kalkulationssystemer. Resultatet af dette arbejde er www.tilbudslister.dk. Her kan du nu oprette tilbudslister, der overholder en såkaldt CSS-standard. Du kan opbygge listerne fra bunden eller importere dem fra allerede eksisterende projekter.

Alle har fat i de samme tråde
Med den nye webapplikation kan du være sikker på, at alle parter refererer til de samme lister, at alle bruger de samme betegnelser og nøgler etc. På den måde er projektforløbet sikret en bedre kommunikation.

En integreret løsning
Indtil videre fungerer systemet sådan, at man kan skal taste oplysninger ind på http://www.tilbudslister.dk/ manuelt, hvis man ikke kan få dem i xml-format. Dansk Byggeri arbejder for, at alle leverandører af kalkulationssystemer på sigt kan levere tilbudslisterne i xml-formatet. Som situationen er i dag, har Sigma Estimates integreret løsningen. Teknologien er på plads, så tag en snak med din egen leverandør, hvis du også ønsker at få tilbudslisterne i xml-format, så det kan overføres direkte til tilbudslisterne på webapplikationen.

Tilmeld konference
Det er på bips-konferencen d.19/9 på Hotel Nyborg Strand A/S, at webapplikationen lanceres. På konferencen, som hedder ”BIM i processen”, får du viden om, hvor BIM (Building Information Modeling) skaber værdi i byggeprocessen.

Tilmeldingen er lukket. 

Samarbejde om udvikling
www.tilbudslister.dk er udviklet i samarbejde mellem 3D-byggeri, Dansk Byggeri og bips.