Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Systemleverancer vinder mere og mere indpas i byggeriet

Byggeriet anvender systemleverancer i mange sammenhænge. Der er nemlig øget efterspørgsel efter effektiv leverancestyring og behov for at sikre levering og montering i ensartet kvalitet

Vi har talt om systemleverance i mange år, men vi har ingen entydig definition af, hvad systemleverancer er. I nogle tilfælde er der tale om leverancer, der foruden produktet også omfatter et eller andet omfang af projektering. Andre gange kan det betyde et nøglefærdigt produkt bestående af sammensatte delelementer.

I takt med at udbredelsen af systemleverancer vinder mere og mere indpas i byggeriet, er der også behov for at samle erfaringer med henblik på at kunne styrke rammerne for anvendelse af systemleverancer.

Det er baggrunden for, at Danske Byggematerialer sætter fokus på systemleverancer ved et debatmøde d. 26. januar kl. 13.30 – 17.30 hos Kosmopol, Fiolstræde 44, 1171 København K

Når systemleverancer vinder øget anvendelse i byggeriet, bliver krav til specialviden om såvel projektering, dimensionering samt levering og montering større. Men også øget industrialisering, herunder andre måder at tilvejebringe bygningsdele på, har stor betydning for den øgede udbredelse.

- Flere og flere af Dansk Byggeris materialeproducenter optræder i rollen som systemleverandører. Det gælder fx betonelementbranchen, leverandører af glas- og alu-løsninger eller færdige facadeløsninger. Øget krav til effektivitet, specialviden i tilknytning til statik, energi og indeklimakrav gør, at der bliver behov for en sammenhængende viden, der rummer såvel projektering, produktion af materialer samt efterfølgende montering, siger branchedirektør Jette Snoer fra Danske Byggematerialer under Dansk Byggeri.

Med temamødet vil Danske Byggematerialer invitere Dansk Byggeris forskellige aktører inden for systemleverancer til at dele viden men også til at identificere fælles udfordringer. På mødet vil der blive præsenteret viden fra universiteterne om udviklingen af systemleverancer, ligesom der gives en række praktiske eksempler på de muligheder og udfordringer, der knytter sig til systemleverancer fra en række af branchens aktører.

- Med temamødet håber vi at kunne samle erfaringer samt identificere udviklings- og fokusområder, som vi i fællesskab kan arbejde videre med. Det er mit indtryk, at udbredelsen af systemleverancer vil blive langt større i fremtidens byggeri, og det stiller krav til den måde, vi sikrer sammenhæng i byggeriets projektering og produktion, slutter Jette Snoer.


Læs programmet for debatmødet om systemleverancer her