Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Spar tid og penge, når du rejser uden for EU

Hvis du tit rejser på opgaver uden for EU og betaler importtold, så kan du med fordel i stedet få udstedt et ATA Carnet. Dansk Byggeris medlemmer opnår 25 % rabat hos Dansk Erhverv

Et ATA Carnet er et varepas, der gælder i et år og kan bruges til flere rejser med det udstyr, som carnetet dækker.

 

Med et ATA Carnet kommer du hurtigere igennem tolden, og slipper samtidig for at have store udlæg på importtolden. Som eksempel kan nævnes, at Norge har 25 % i toldsats, og det kan derfor resultere i store udgifter.

 

God pris for medlemmer i Dansk Byggeri

Hvis du rejser til Norge og medbringer værktøj for kr. 30.000, skal du betale kr. 7.500 i importtold. I stedet kan du få udstedt et ATA Carnet, der koster kr. 2.380, minus de 25 %, som ydes gennem rabataftalen med Dansk Erhverv. Din pris bliver derfor kr. 1.785 på et ATA carnet med en værdi på 30.000 – men husk at oplyse, at du er medlem i Dansk Byggeri. Rabataftalen løber fra 1. juli 2016.

 

Mange rejser på samme carnet

Hvis du skal til Norge direkte fra Danmark, men skal hjem via Sverige, er det ikke noget problem. Du skal blot huske at få stemplet dit carnet ved hver af de grænser, du krydser. Dertil kommer, at ATA Carnetet er gyldigt i et år, hvor du kan rejse til andre lande uden for EU med det udstyr, ATA Carnetet er udstedt til. For eksempel til Island, Færøerne og Schweiz.

 

Du kan ansøge om et ATA Carnet på Dansk Erhvervs hjemmeside eller hos ét af de lokale kontorer i Aalborg, Aarhus, Aabenraa, Odense og København. Se mere og find kontaktinformation i denne ATA Carnet-folder:

Download folder om ATA Carnet