Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Placer flygtninge hvor der er jobmuligheder

Regeringen forventer, at flygtningestrømmen fortsætter fra 2015 til 2019. Det skaber behov for boliger til 120.000 flygtninge i 2028. Dansk Byggeri anbefaler, at man går væk fra at placere flygtninge i yderområder i den treårige integrationsperiode. De skal i stedet placeres i større byer fra start af

Dansk Byggeri har i samarbejde med Kraka lavet en analyse af flygtninges flyttemønstre. Ifølge analysen vil ca. 56.000 flygtninge være placeret i de største byer rundtom i Danmark, når vi når til 2028. Analysen tager udgangspunkt i de flyttemønstre, der er blevet kortlagt for de 13.600 flygtninge, der ankom til Danmark i perioden 1999 til 2005. Deres flyttemønstre har vist, at de fleste flygtninge søger mod større byer efter den tre år lange integrationsperiode.

 

- Vi tænker selvfølgelig ikke kun på Aarhus og København, når vi siger, at flygtninge skal placeres i større byer. Der er mange byer i Danmark, der har jobmuligheder, som flygtninge vil kunne aftage. Og da en god integration uløseligt hænger sammen med en hurtig debut på arbejdsmarkedet, mener Dansk Byggeri, det er en rigtig god idé at placere flygtninge anderledes, end man hidtil har gjort, siger underdirektør i Dansk Byggeri, Louise Pihl.

 

Desuden fraråder Dansk Byggeri på baggrund af analysen, at der i fremtiden bygges mange boliger i yderområderne. I stedet bør man renovere allerede eksisterende boliger i yderområderne eller satse på fx pavillonbygninger.

 

- Da yderområderne i forvejen er presset af, at folk flytter til større byer, vil Dansk Byggeri fraråde, at man fremover også placerer flygtninge i de områder og bygger boliger til dem. Man risikerer nemlig at stå med mange, tomme lejlighedskomplekser i yderområderne, når flygtningene også er flyttet til de større byer, som deres flyttemønstre tidligere har vist, siger Louise Pihl.

 

Læs Barometer: Hvor skal flygtningene bo?

 

 

Kontaktinformation

Underdirektør Louise Pihl, Dansk Byggeri, telefon 25 66 63 12

Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32