Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Ny trepartsaftale gør det billigere at uddanne lærlinge

Den nye trepartsaftale, der blev indgået fredag d.19/8, skal bidrage til, at der bliver uddannet flere faglærte. Der er sat et ambitiøst mål om 8-10.000 flere praktikpladser i 2025

Med den nye trepartsaftale skal virksomheder, der ikke uddanner tilstrækkelig mange lærlinge til lommerne. Alle virksomheder, der bruger faglært arbejdskraft, skal bidrage til, at der uddannes faglærte. Og gør de ikke det, skal de betale en merafgift til AUB (Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag) på 27.000 kr. pr. lærlingeårsværk, de burde have uddannet.


Øget lønrefusion

Samtidig bliver det billigere for de virksomheder, der har lærlinge, for når lærlingene er på skoleophold, vil de fremover få en lønrefusion, der er 7,4 % højere end refusionen i dag.


Nye bonusordninger

Fremover vil virksomheder, der uddanner det antal lærlinge, de skal, modtage en bonus på op til 15.000 kroner om året per ekstra årselev, de uddanner mere, end de har gjort de foregående tre år. Desuden vil virksomheder, der uddanner lærlinge på fordelsuddannelser, modtage en bonus på op til 5000 kr. pr. årselev. Fordelsuddannelser er et nyt begreb for uddannelser, hvor der er ekstra gode praktikpladsmuligheder.


Læs mere

Om trepartsaftalen