Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Leder september 2016

Danske byggematerialer bidrager i høj grad til den grønne dagsorden

Byggematerialer, produceret i Danmark, bidrager i høj grad til den grønne dagsorden. Når vi taler om ”grøn dagsorden” er der sikkert mange, der tænker fødevarer, økologi og den slags. Det er det selvfølgelig også – men det er i lige så høj grad også vores bygninger og de materialer, der indgår i vores bygninger.

Konkret betyder fx vinduer og facader i bygninger rigtig meget for bygningens energiforbrug. Og her er danske producenter af byggematerialer rigtig godt med, når det kommer til udvikling og produktion af energirigtige løsninger. Og det så meget, at varerne også kan eksporteres.

Dansk producerede døre og vinduer sælges fx til mere end 70 lande. Et andet punkt, hvor danske producenter af byggematerialer bidrager til den grønne dagsorden, er når det kommer til talen om cirkulær økonomi. Virksomhederne har fx igennem mange år systematisk håndteret rester fra produktionen som en vare, der kan sælges og indgå i anden produktion og altså ikke blot noget man betaler for at skille sig af med som affald.

Når det kommer til indkøb af råmaterialer stiller danske materialeproducenter også krav til sig selv om brug af bæredygtige produkter ikke mindst af hensyn til vores råstofressourcer – men i høj grad også for at sikre, at forbrugerne kan købe byggematerialer, der bidrager til at forbedre vores bygninger og dermed indeklimaet for os, der opholder sig i bygningerne. Så herfra en opfordring til at involvere materialeproducenterne tidligt i byggeprocessen – de ved, hvad materialerne kan bidrage med – også i forhold til den grønne dagsorden.

 

Fortsat god arbejdslyst!

 

De bedste hilsner 

Jette Snoer, branchedirektør i Danske Byggematerialer