Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Leder: Juni/Juli

Hvorfor bliver Danske Byggematerialer ved med at tage fat i eksporten?

Danske Byggematerialer bliver ved med at tage fat i eksporten, fordi den har været og er den største vækstmotor for dansk økonomi. Den udgør omkring 1000 mia. kr. på årsbasis og dermed omkring halvdelen af det danske BNP. Producenter af byggematerialer bidrager også hertil – og det skal vi fortsat! Desuden er Danmark en åben økonomi med et lille hjemmemarked, hvorfor vi er dybt afhængige af at kunne handle nemt og gnidningsfrit med udlandet. Og det gælder i høj grad således også import.

Med Brexit er vi mange, der tænker på, hvordan det kommer til at gå fremover, når det bliver en realitet med UK udenfor det nuværende EU-system. For producenter af danske byggematerialer vil det fx være rigtig vigtigt, at der bliver indgået aftaler, der sikrer, at vi kan fortsætte eksporten forhåbentligt uden for store ekstra omkostninger, der gør, at vi mister markedsandele. Det er selvfølgelig for tidligt at sige noget konkret – men ikke desto mindre så er vi i Danske Byggematerialer naturligvis begyndt at tænker på, hvad der skal til, for at minimere virksomhedernes omkostninger. En konkret mulighed vil være at benytte Dansk Byggeris nye rabataftale med Dansk Erhverv når du skal have udstedt et ATA Carnet-bevis, der kan bruges, når du rejser uden for EU. Med et ATA Carnet kommer man hurtigere igennem tolden, og slipper samtidig for at have store udlæg på importtolden. Se mere nedenfor.

En anden mulighed er at interessere sig for andre eksportmarkeder – eller opgradere på nuværende markeder. Både det norske og svenske byggeri taler om en fortsat positiv udvikling og vækst. Tyskland har også fortsat stor aktivitet.
Det kræver fokus og koncentreret arbejde, når man vil i gang med eksport – eller for den sags skyld holde fast på et marked, når man er kommet ind – ja. Og det er ikke umuligt! Det er der mange eksempler på også blandt mindre og mellemstor virksomheder.
Vil du gerne vide mere er du meget velkommen til at kontakte os – og selvfølgelig gå ind på vores hjemmeside.


Rigtig god sommer!


De bedste hilsner

Jette Snoer, branchedirektør i Danske Byggematerialer