Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Leder august 2016

Dansk forarbejdede byggematerialer ligger højt på kvalitetsskalaen. Det skal de blive ved med!

Byggematerialer - forarbejdede og produceret i Danmark - har et godt ry som kvalitetsprodukter. Og at vi ydermere også har en høj forsyningssikkerhed bidrager til, at vi fx fortsat er i stand til at eksportere – uanset at vi i nogle tilfælde ligger i den høje ende af prisskalaen.

 

Kvalitet og forsyningssikkerhed er helt klart noget, vi skal værne om og ikke gå på kompromis med – uanset om det gælder hjemmemarkedet eller eksporten. Det er samtidig vigtigt at understrege, at det skal være på lige vilkår, når det kommer til at overholde regler og krav til nye byggevarer. Og det samme bør gælde, når talen falder på genbrug af byggematerialer.

 

Salg af nye byggevarer er reguleret via byggevareforordningen i EU, der stiller krav til byggevarers grundlæggende egenskaber. Der ligger et arbejde i at leve op til kravene ja – men det giver også forbrugeren og markedet en nødvendig teknisk dokumentation for produktets egenskaber. Det samme findes ikke i dag for genbrugte byggevarer -  ingen krav om test og deklarationer.

 

Byggeri er et produkt med lang levetid og stor betydning for sundhed, hvorfor dokumentation af kvalitet og egenskaber skal være i orden. Det er basisforudsætningen for at udvikle et reelt konkurrencedygtigt byggeri, der  også er bæredygtigt ogkan levere på den cirkulære dagsorden.

 

 

De bedste hilsner 

Jette Snoer, branchedirektør i Danske Byggematerialer