Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Har du styr på den nye grønne BoligJob-ordning?

I 2016 og 2017 er håndværkerfradraget grønt, og derfor er det nu energi- og klimavenlige investeringer, der giver fradrag. Få et overblik over det grønne håndværkerfradrag, inden du går i gang med dit næste boligprojekt

Sidste år brugte over 630.000 danskere BoligJob-ordningen, men i år og til næste år gælder nye regler for, hvilke boligprojekter boligejerne kan bruge ordningen til. Håndværkerfradraget er nemlig blevet mere grønt, så det nu er energi- og klimavenlige investeringer i boligen, der giver mulighed for at hver voksen over 18 år i husstanden kan trække op til 12.000 kroner af udgifterne til håndværkerens arbejdsløn fra i skat.

- Når ordningen er blevet mere grøn, så betyder det, at det er investeringer, som sparer på energien, som udløser fradrag. Det er fx nye vinduer og døre, isolering af ydervægge og gulv eller varmestyringsanlæg og solceller. Det er alt sammen tiltag, som gør det nemmere at spare på energien, og det er jo godt for både pengepungen og miljøet, siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius.

Da de mange grønne tiltag kan være noget af en jungle at finde rundt i, så dækker ordningen også udgifter til energirådgivning.

- Der er god fornuft i at få en fagmand til at vurdere, hvad der for den enkelte boligejer bedst kan betale sig at investere i. Mange håndværkere er desuden uddannet energivejledere, så de kan vejlede boligejerne om netop den slags ting, siger Torben Liborius.

Fremtiden byder også på mere ekstremt vejr, der betyder, at vi skal forberede os på fx flere skybrud og oversvømmelser.

- Også her giver boligjob-ordningen fradrag til forebyggende arbejde som blandt andet kloakarbejde, etablering af dræn og regnvandsfaskiner eller sikring af yderdøre og vinduer mod oversvømmelse. Så det er oplagt at begynde at klimasikre huset, siger Torben Liborius.


Se listen over, hvilke opgaver der er omfattet af den grønne BoligJob-ordning


Kontakt
Erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius, telefon 23 32 34 95
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65