Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Fortidens synder spøger

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af konkurser i bygge- og anlægsbranchen stadig er ganske højt. I april måned gik 95 virksomheder konkurs. En del konkurser skyldes dog gammel skattegæld, som burde være inddrevet tidligere - og derfor burde nogle virksomheder også være begæret konkurs tidligere

I april måned gik 95 virksomheder konkurs i bygge- og anlægsbranchen, og antallet af konkurser er indtil videre i 2016 oppe på 332. Til sammenligning var der i 2015 i årets første fire måneder 204 konkurser. Det svarer til en stigning på 63 procent.

- April var en hård måned for bygge- og anlægsbranchen. Hele 95 virksomheder blev tvunget til at dreje nøglen om, hvilket er det største antal konkurser siden juni 2010, fortæller Andreas Fernstrøm, analysechef i Dansk Byggeri.

- Det kan virke paradoksalt, at vi i en tid, hvor beskæftigelsen i branchen nærmer sig et ”normalt” niveau, ser et stigende antal konkurser. Udover det faktum at konkurrencen i branchen er ganske intens, så tyder alt på, at der også betales for fortidens synder, siger Andreas Fernstrøm og fortsætter:

- Vi har tidligere omtalt en sagspukkel hos Erhvervsstyrelsen, som gav mange konkurser i starten af 2016. Nu kommer det så også frem, at antallet af konkurser har været lavt i de foregående år, da inddrivelsessystemet hos SKAT ikke har fungeret.

Siden nytår er man så gået i gang med at inddrive skattegæld manuelt, og her er der nogle virksomheder, som ikke kan betale, og derfor begæres konkurs.

- Det betyder, at en del af de konkurser, vi ser i øjeblikket, reelt burde være kommet i de foregående år, og situationen i branchen derfor ikke er helt så faretruende, som konkurstallet ellers indikerer


Kontaktinformation
Analysechef Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri, afe@danskbyggeri.dk, telefon 21 26 66 34
Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, moh@danskbyggeri.dk, telefon 40 29 92 32