Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Flest lærepladser i Jylland

En ny opgørelse viser, at der er kortere mellem praktikpladserne på Fyn og i store dele af Jylland, end på Sjælland. Men hvis flere unge fra fx København og Høje Taastrup tør flytte på landet, er der gode muligheder for, at de kan skifte skolepraktikken ud med en rigtig læreplads, lyder vurderingen fra Dansk Byggeri

I øjeblikket er andelen af erhvervsskoleelever på jagt efter en læreplads hos en håndværksmester størst i Østjylland, på Fyn samt på Vestsjælland og Lolland-Falster, viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri.

Men hvis de ikke er bange for at flytte til Tønder, Ringkøbing-Skjern eller Jammerbugt, så er der gode muligheder for, at de kan få en læreplads hos en lokal virksomhed.

- I Jylland og på Fyn er der i forvejen mange faglærte, og virksomhederne opretter generelt flere lærepladser per faglært, så de tager en stor tørn i forbindelse med at uddanne næste generation af faglærte. Nu er det så op til de unge at udnytte de muligheder, der er for at få en læreplads, der hvor lærepladserne er, og her hjælper det ikke noget, hvis de ikke vil rykke uden for Valby Bakke, siger underdirektør i Dansk Byggeri, Louise Pihl.

I øjeblikket er der 9.849 i lære i en virksomhed inden for bygge- og anlægsbranchen, mens 1.896 elever enten er i skolepraktik eller har fravalgt tilbuddet om skolepraktik. Louise Pihl vurderer, at mange unge har gode muligheder for at bytte skolepraktikken ud med en læreplads, hvis de var villige til at flytte efter pladsen.

- I de områder i Danmark, hvor praktikpladskøen er lang, handler det om, at de unge skal se mulighederne ved at kigge ud over kommunegrænsen, og der se sig om efter en læreplads, for der er større mulighed for at færdiggøre en uddannelse ude i virkeligheden hos en mester og endda til en løn, som er meget højere end SU, siger Louise Pihl og tilføjer:

- Men det kræver, at de unge er mobile og ikke rynker på næsen af, at flytte efter den rigtige læreplads. Der er mange om buddet i de større byer, og derfor kan det være en fordel at se på mulighederne andre steder i landet.


Læs mere i analysen ”Vækst og Velstand i Danmark” på side 15-16 her


Kontaktinformation
Underdirektør i Dansk Byggeri, Louise Pihl, telefon 25 66 63 12
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65