Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Et kæmpetab for det europæiske samarbejde

Brexit vækker bekymring i byggeriet, som ønsker at Storbritannien får en aftale så tæt på Det indre Marked som muligt

- Konsekvenserne af Storbritanniens snævre men alligevel gældende NEJ til EU-fællesskabet virker fuldstændig uoverskueligt. Det er et kæmpetab for det europæiske samarbejde men også for samhandlen mellem vores lande. Det er klart, at politikere nationalt og ikke mindst i EU-institutionerne må evaluere resultatet nøje. Det kommer selvfølgelig til at have nogle politiske og organisatoriske konsekvenser, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Han fastslår, at det er vigtigt, at Storbritanniens udtrædelsesproces af unionen bliver foretaget på en ordentlig måde og under hensyntagen til, at samhandlen med UK ikke bliver taget som gidsel i et politisk spil.

- Vi gik ind i EF sammen med Storbritannien i starten af 70’erne på grund af den store eksport af landbrugsvarer. I dag er vores samlede eksport af varer til UK på ca. 40 milliarder og salg af tjenesteydelser står for ca. 30 milliarder, siger Lars Storr-Hansen.

Over 50 procent af det danske BNP kommer fra eksport og en engelsk exit ville få mærkbare konsekvenser. Hvor slemt det bliver, afhænger af hvor konstruktive beslutningstagerne på begge sider af bordet er.

- For Dansk Byggeri er det vigtigt, at vi får en aftale med Storbritannien, som er så tæt på Det indre Marked som muligt, og hvor vi undgår toldmure og andre barrierer, som kan skade dansk eksport. Og så må vi undgå, at de kommende forhandlinger blive en straffeaktion mod briterne, slutter Lars Storr-Hansen.


Kontaktinformation
Adm. direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen, telefon 41 19 33 04
Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, telefon 40 29 92 32