Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Dansk Byggeri kårer landets mest erhvervsvenlige kommune

I den årlige analyse af erhvervsvenligheden i landets 98 kommuner har Dansk Byggeri i år kåret Vejen som den kommune, der har de bedste forhold for erhvervslivet i Danmark.

Endnu engang kan Jylland bryste sig af at være hjemsted for en Danmarksmester i erhvervsvenlighed. Vejen løber i år med titlen som Danmarks mest erhvervsvenlige kommune. Her betaler virksomheder ikke dækningsafgift, kommunen holder årlige dialogmøder med de lokale virksomheder, og genbrugspladsen holder åbent, så det passer ind i virksomhedernes arbejdsrytme.

Det viser Dansk Byggeris årlige analyse af erhvervsvenligheden i landets 98 kommuner, som er baseret på 28 forskellige nøgletal og parametre, der handler om alt fra ventetiden på en byggetilladelse til størrelsen på de gebyrer, som kommunerne opkræver og deres brug af arbejdsgarantier.

- Vejen og til dels også Billund på andenpladsen udmærker sig i høj grad ved at være markant foran de andre kommuner og ved, at de konsekvent har ligget i toppen i de fem år, Dansk Byggeri har målt erhvervsvenligheden, siger adm. direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen.

Og mens Vejen ligger helt i top, ligger Albertslund i den anden ende af ranglisten som Danmarks mindst erhvervsvenlige kommune.

- Kort sagt, så har Vejen alt det, som Albertslund mangler. Albertslund opkræver dækningsafgift, kommunen har et af landets højeste administrationsgebyrer, og der er langt mellem dialogmøderne med de lokale virksomheder. Her er plads til forbedringer, siger Lars Storr-Hansen, og uddyber:

- Analysen bekræfter billedet af, at kommunerne i hovedstadsområdet lukrerer på deres beliggenhed og tager for givet, at virksomhederne bosætter sig hos dem, uanset hvilke forhold de tilbyder, mens kommunerne i Jylland skal kæmpe lidt mere for at holde fast i virksomhederne og lokke flere til.


Se ranglisten på side 5 og læs hele analysen om kommunernes erhvervsvenlighed her


Se ranglisten inddelt efter regioner herKontakt:
Adm. direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen, telefon 41 19 33 04
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65