Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Byg Garanti udbetaler erstatning for millioner

Hvert år udbetaler Dansk Byggeri via Byg Garanti erstatning til over 100 forbrugere, der har oplevet fejl eller mangler ved deres byggeprojekt. Det bliver årligt til 3-4 mio. kr. Penge der sikrer, at forbrugerne ikke lider tab ved deres byggeprojekt

- Tryghed kan ikke gøres op i penge. Men det store beløb, Byg Garanti hvert år betaler til forbrugere, der er kommet i klemme med en byggevirksomhed, taler sit tydelige sprog – garantiordningen fungerer efter hensigten og er en ekstra sikkerhed, siger direktør i Dansk Byggeri Peter Stenholm.

 

Byg Garanti dækker forbrugere, der har indgået aftale med virksomheder, som er medlem af Dansk Byggeri. Garantiordningen træder i kraft, hvis byggevirksomheden af den ene eller anden årsag ikke kan udbedre fejl eller mangler ved en opgave, de har udført. Det kan for eksempel være, hvis virksomheden er gået konkurs eller er lukket af andre årsager.

 

- Selvom man som forbruger indgår en aftale med et velkonsolideret firma med mange år på bagen, er det i dag ikke nogen garanti for, at virksomheden ikke kan gå konkurs eller lukke. Men er virksomheden omfattet af Byg Garanti, er der et økonomisk sikkerhedsnet under forbrugeren. I modsat fald har man ingen steder at gå hen med sit krav om erstatning, hvis der skulle vise sig mangler ved det udførte arbejde, siger Peter Stenholm.

 

Byg Garanti er med i prisen

Er håndværkeren omfattet af Byg Garanti, får man som forbruger udbedret fejl og mangler, hvis betingelserne i Byg Garantis vedtægter er opfyldt. Og Byg Garanti dækker synlige mangler i op til 3 år og skjulte mangler i op til 10 år efter, at byggeriet er færdigt.

 

Hvert år får mere end 100 kunder udbetalt erstatning, fordi de i sin tid valgte at indgå en aftale med en virksomhed, der var omfattet af Byg Garanti. Garantien koster ikke ekstra og dækker fejl og mangler op til 100.000 kr.

 

Om Byg Garanti

Formålet med Byg Garanti er at sikre, at private forbrugere ikke lider økonomisk tab som følge af fejl og mangler ved håndværksmæssigt arbejde, som er udført af Dansk Byggeris medlemmer.

 

Med Byg Garanti er forbrugeren sikret:

  • At håndværkeren er medlem af Dansk Byggeri
  • Garanti efter arbejdet er færdigt
  • Dækning mod sjusk, fejl og mangler op til 100.000 kr.

 

Læs mere på www.byggaranti.dk

 

Kontaktinformation

Direktør Peter Stenholm, Dansk Byggeri, tlf. 72 16 01 02

Kommunikationskonsulent Mette Skovgaard Petersen, Dansk Byggeri, tlf. 30 27 37 01