Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Én branche – to verdener

Med 74 konkurser i bygge- og anlægsbranchen i maj kom vi op på 406 konkurser inden, vi er nået halvt gennem året. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Til sammenligning var der i samme periode sidste år 260 konkurser. Det er en stigning på 56 procent.

- Igen har vi været igennem en måned med mange konkurser i bygge- og anlægsbranchen, og vi ligger nu mere end 50 procent over 2015. Der begynder således at vise sig en opdelt branche. På den ene side finder vi – heldigvis – en stor andel virksomheder, som mærker, at det generelt går bedre i branchen, mens vi på anden side stadig finder virksomheder, der hænger fast i mørket fra finanskrisen, siger Andreas Fernstrøm, analysechef i Dansk Byggeri.

- Problemet er, at en del virksomheder er kommet ind i en ond cirkel, som kan være svær at bryde. De vinder ikke så mange opgaver, og når de endelig vinder, er tilbuddet så stramt, at der ikke er meget, der skal gå galt, før de taber penge på opgaven. Samtidig har de svært ved at få den kredit, som de har brug for. Alt i alt en dårlig cocktail for en virksomhed, siger Andreas Fernstrøm og fortsætter:

- Der er som sådan ikke så mange råd at give disse virksomheder udover det helt banale: De skal sørge for at holde sig til den type opgaver, hvor de har deres spidskompetencer. Samtidig skal de være skarpe på, hvilke opgaver de tager ind. De skal hellere have få opgaver, som de tjener på, end mange opgaver, hvor det er mere risikabelt. Og det kan meget vel betyde, at de skal skære endnu mere til i deres virksomheder, end de allerede har gjort – selvom det gør ondt.


Kontakt
Analysechef Andreas Fernstrøm i Dansk Byggeri, afe@danskbyggeri.dk, telefon 21 26 66 34
Pressechef Mogens Hjelm i Dansk Byggeri, moh@danskbyggeri.dk, telefon 40 29 92 32