Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Fremgang for byggefirmaer og byggecentre

2015 bliver væsentligt bedre end 2014

Der mangler endnu tal for byggeriets aktivitet og omsætning for den seneste halvanden måned, men det kan allerede nu konstateres, at 2015 bliver året, hvor byggeriet har vendt ryggen til krisen.

I årets første 10 måneder er byggeriets indenlandske omsætning af Danmarks Statistik opgjort til 179,2 mia. kroner. Det er 8,3 procent bedre end på samme tidspunkt sidste år.

- Vi er så langt henne på året, at det overordnet ikke forrykker sig voldsomt. Ganske vist sluttede 2014 med en enorm hamstringseffekt på grund af afviklingen af BoligJob-ordningen og ekstremt høj aktivitet i december, men vurderingen er, at vi i år slutter syv-otte procent over 2014, siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

Også Danske Byggecentre, der er brancheforening for byggecentre og trælasthandler, oplever omsætningsfremgang, om end lidt lavere. Byggecentrene har i årets først ni måneder omsat for 40,4 mia. kroner. Det er 2,3 procent mere end sidste år. Fremgangen kommer efter flere år med presset omsætning og indtjening.