Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Nyheder fra Danske Byggematerialer

  14-04-2020

  Skurvogne og fleksible pavilloner kan hjælpe institutioner og skoler med opstart

  Hold afstand. Det råd kender vi alle, og når institutioner og skoler åbner for de mindste børn efter påske, er det vigtigt, at børnene og deres lærere har plads omkring sig. Det er dog ikke alle steder, at de fysiske rammer er til det. Men det er der råd for – med fleksible pavilloner, der kan indrettes og fungere som ekstra klasseværelser.

  07-04-2020

  12 forslag som kan skabe over 20.000 arbejdspladser

  Dansk Byggeri er klar med en plan, der kan få store dele af bygge- og anlægsbranchen op i gear igen efter coronakrisen og skabe 20.700 arbejdspladser. De 12 forslag i investeringsplanen kan sættes i gang med det samme. De vil gavne klimaet samtidig med, at borgerne får bedre boliger, veje, institutioner og meget mere.

  02-04-2020

  Coronavirus får boligejere til at sende håndværkerne hjem

  En tredjedel af de danskere, som har planlagt at få en håndværker til fx at skifte taget, slibe gulvene eller sætte nyt køkken op, har enten droppet eller udskudt opgaven på grund af coronakrisen, viser en ny spørgeundersøgelse. Men med de rette forholdsregler skal boligejerne ikke være nervøse for at åbne døren for en håndværker, mener Dansk Byggeri.

  01-04-2020

  Helt rigtigt at lade Landsbyggefonden bruge flere penge på at renovere almene boliger

  Dansk Byggeri er meget tilfreds med, at der tegner sig et politisk flertal for at lade Landsbyggefonden bruge flere penge på at renovere de almene boliger. Ved at benytte beboernes egne opsparinger i fonden er det muligt at sætte over 400 projekter i gang. Og det er der brug for.

  30-03-2020

  Fælles vejledning fra lønmodtagere og arbejdsgivere i bygge- og anlæg skal forhindre corona-smitte

  Hvordan skal byggepladsen indrettes, så man undgår smitte med corona? Og hvilke forholdsregler skal håndværkeren og kunden tage, når arbejdet foregår i private hjem? Det giver en ny fælles vejledning fra syv arbejdsgiverorganisationer, ni fagforbund og -organisationer og to lederorganisationer i bygge- og anlægsbranchen nu svar på.

  27-03-2020

  Stor tilfredshed i Dansk Byggeri med at anlægsloftet er ophævet i 2020

  Det er både godt og tiltrængt, at regeringen, KL og Danske Regioner nu har aftalt, at sætte det kommunale anlægsloft ud af kraft i resten af 2020, så kommunerne kan rykke blandt andet renoveringer af skoler, daginstitutioner og veje frem. Det mener Dansk Byggeri, som har kæmpet for en suspendering af anlægsloftet, siden coronakrisen ramte Danmark.

  25-03-2020

  Dansk Byggeri er helt enig med Venstre i, at anlægsloftet skal lempes

  Dansk Byggeri glæder sig over, at Venstre nu er parat til at lempe det kommunale anlægsloft. Det betyder, at kommunerne får mulighed for at sætte nogle af de planlagte renoveringer og anlægsopgaver i gang, som anlægsloftet ellers sætter en stopper for. Og det er der brug for nu, hvor coronakrisen også har ramt bygge- og anlægsbranchen.

  24-03-2020

  Hjemsendelse og arbejdsfordeling – to nye organisationsaftaler indgået på ITM-overenskomsten

  Dansk Byggeri og 3F Industrigruppe har med udgangspunkt i Industri-, Træ- og Møbeloverenskomsten drøftet tiltag, der som følge af COVID-19-udbruddet kan afhjælpe situationen for de virksomheder og medarbejdere, hvis ansættelsesretlige forhold er baseret på ITM-overenskomsten.

  24-03-2020

  Må jeg som håndværker fortsat arbejde og afgive tilbud hos private kunder?

  Det private arbejdsmarked er ikke lukket ned. Håndværkere har derfor en god mulighed for at holde gang i hjulene. Det er vigtigt i en tid, hvor de fleste andre funktioner er lukket ned. Mange opgaver kan udføres selvstændigt eller af få personer med mulighed for at efterleve myndighedernes anbefalinger om afstand og skærpet hygiejne.

  23-03-2020

  Tommel op fra Dansk Byggeri: genbrugspladser er igen åbne for erhvervslivet

  Kommuner over hele landet har nu genåbnet mindst én genbrugsplads for erhvervsaffald i hver kommune, så virksomhederne igen kan komme af med deres affald og holde hjulene i gang. Det sker efter pres fra Dansk Byggeri, som roser kommunerne for at lytte til erhvervslivet.