Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

BREEAM

Frivillig kriterie- og LCA-baseret bæredygtighedscertificering for bygninger. Du kan læse mere om BREEAM her og få en forståelse for, om den er relevant for dig.

BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) er den første certificeringsordning for miljørigtigt byggeri, og drives af den britiske BRE (Building Research Establishment).

BREEAM’s kriterier spænder bredt fra energi, sundhed og velvære, materialer, forurening og affald, til vand og land use, transport, innovation og ledelse.

Ligesom de andre bygningscertificeringsordninger tildeler BREEAM også nogle ekstra point ved anvendelse af byggeprodukter med EPD’er. BREEAM Holland giver desuden ekstra point for brug af Cradle to Cradle-certificerede materialer. Gennem et pointsystem (som benytter veletablerede benchmarkreferencer) bliver bygningen certificeret med 1 til 5 stjerner.

Merværdi for dig
BREEAM kan være noget for dig, hvis du er bygherre og er interesseret primært i sundheds- og miljørelaterede aspekter i dit byggeri (bl.a. emissioner fra byggevarer, håndtering af affald, ressourceeffektivitet, økologi, biodiversitet, klimatilpasning) samt delvist i sociale aspekter (fx holdbarhed af design, mulighed for transport).

Certificeret byggeri kan tiltrække store kunder, som ønsker at leje sig ind i bæredygtige bygninger


Læs mere om BREEAM på deres hjemmeside