Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

ACTIVE HOUSE

Frivillig kriteriebaseret bæredygtighedsmærkning for bygninger. Du kan læse mere om Active House-mærket her og få en forståelse for, om den er relevant for dig.

Active House-mærket drives af en international alliance af virksomheder og institutioner og er et kvalitetsstempel til komfortable og bæredygtige bygninger. Mærket er et tegn på, at bygningen er blevet designet med et samlet fokus på komfort, smart energiudnyttelse og minimal miljøpåvirkning.

Ordningen bygger på en kombination af kvantitative (pointgivne) og kvalitative kriterier. De kvantitative krav i Active House omfatter primært komfort, energi og miliøet:

  • Komfort: lys, temperatur samt atmosfærisk indeklima
  • Energi: samlet energiforbrug, brug af vedvarende energi samt brug af primærenergi
  • Miljø: en række parametre for miljøbelastning og emissioner, ferskvandsforbrug samt materialevalg, idet det værdsættes at der bruges genanvendte materialer, PEFC- og FSC-certificerede træprodukter, produkter med EPD og Indeklima Mærket samt at leverandørerne har en miljøledelsescertificering.

De kvalitative krav omfatter yderligere komfort-, energi- og miljøparametre, hhv:

  • Udsyn, træk, fugt, akustik samt muligheder for styring og kontrol
  • Arkitektoniske og designmæssige overvejelser om de anvendte energiteknologier, LCC, lufttæthed, kuldebroer og kvalitetskontrol
  • LCA, valg af vandinstallationer og brug af gråt vand, forhold omkring byggepladsens miljøforhold samt biodiversitet.

Merværdi for dig
Active House-mærket kan være noget for dig, hvis du er bygherre og har et stort fokus på menneskelige behov og sociale værdier som fx komfort, udover miljøet. Med Active House sikrer du god komfort i bygninger, der samtidigt er energi- og miljømæssigt bæredygtige.

I modsætning til de øvrige bygningscertificeringsordninger, har Active House’s primære fokus historisk været privat boligbyggeri.


Læs mere om Active House-mærket på mærkets hjemmeside